Sākums > Receptes > Uzkodas

Jāņu siers no meža veltēm jeb meža siers

2018. gada 23. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2018!
Ritvaram Tomam Loginam, Jānim Nīmanim, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Lienei Millerei un Robertam Milleram! Paldies arī «Autine» un kalējam Jānim Nīmanim par kompāniju un palīdzību recepšu tapšanā.
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Pagatavošana
180 min
1. Lauku pienu silda katlā uz uguns.
Foto: Receptes.lv
2. Kad tas sāk vārīties, pievieno biezpienu, 1 citrona sulu un silda, līdz atdalās sūkalas un olbaltumvielas saķeras kopā.
Foto: Receptes.lv
3. Tad nokāš sūkalas un siera masu liek atpakaļ uz uguns.
Foto: Receptes.lv
4. Pievieno savvaļas burkāna ziedus (var arī kadiķogas vai plūškoka ziedus), tie palīdzēs pienam labāk sarecēt.
Foto: Receptes.lv
5. Pievieno 3 sakultas olas un 2 ēdamkarotes sāls. Maisor karsē pāris minūtes.
Foto: Receptes.lv
6. Pēc tam liek marlē.
Foto: Receptes.lv
7. Kārtīgi nosien un liek zem sloga vai karina kokā.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu