Torte ar ķiršiem

2018. gada 15. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Sviestu ar miltiem saplucina, pievieno olas dzeltenumu, pienā izšķīdinātu raugu un cukuru, iejauc mīklu. Ja nepieciešams, pielej mazliet ūdens.
2. Mīklu dala 2 daļās, katru atsevišķi izveltnē.
3. Vienu plāksni ieklāj ietaukotā plātī, virsū uzkaisa rīvmaizi, virs rīvmaizes liek ķiršus bez kauliņiem, pārkaisa ar cukuru un sasmalcinātiem riekstiem.
4. Pārklāj ar otru mīklas plāksni, pārsmērē ar olu. Šur tur iedur ar dakšiņu.
5. Cep 180 grādos sakarsētā krāsnī, līdz mīkla iegūst skaistu, brūnu krāsu.
6. Atdzesētu torti rotā pēc gaumes, vai vienkārši pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu