Torte ar ķiršiem

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķiršu
  • 350 g miltu
  • 250 g sviesta(margarīna)
  • 50 g riekstu
  • 25 g rauga
  • 1/4 glāze/s piena
  • 1 ola
  • 4 ēd. k. cukura
  • 1 naža gals sāls
  • 2 ēd. k. rīvmaizes
  • Ola - pārsmērēšanai

Pagatavošana

50 min.
  1. Sviestu ar miltiem saplucina, pievieno olas dzeltenumu, pienā izšķīdinātu raugu un cukuru, iejauc mīklu. Ja nepieciešams, pielej mazliet ūdens.
  2. Mīklu dala 2 daļās, katru atsevišķi izveltnē.
  3. Vienu plāksni ieklāj ietaukotā plātī, virsū uzkaisa rīvmaizi, virs rīvmaizes liek ķiršus bez kauliņiem, pārkaisa ar cukuru un sasmalcinātiem riekstiem.
  4. Pārklāj ar otru mīklas plāksni, pārsmērē ar olu. Šur tur iedur ar dakšiņu.
  5. Cep 180 grādos sakarsētā krāsnī, līdz mīkla iegūst skaistu, brūnu krāsu.
  6. Atdzesētu torti rotā pēc gaumes, vai vienkārši pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Atdzesētu torti rotā pēc gaumes, vai vienkārši pārkaisa ar p...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize