Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Krējuma mīklas plātsmaize ar rabarberiem un zemenēm

2018. gada 29. maijs
Foto: Madara Stankeviča
Kad plātsmaizes ar rauga mīklu šķiet mazliet par sausu, šis būs perfekts risinājums - viegli pagatavot un plātsmaize vairākas dienas mīksta!
Pagatavošana
50 min
1. Sagatavo pannu - ietauko ar sviestu un izkaisa vienmērīgi ar miltiem - liekos miltus no pannas izber.
2. Sagriež smalkos gabaliņos rabarberus un šķēlītēs zemenes.
3. Gatavo mīklu: sakuļ olas ar cukuru.
4. Pievieno krējumu, sakuļ, iemaisa sodu.
5. Pakāpeniski ber miltus un maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Mīkla sanāk kā bieza pankūku mīkla - nav veltnējama, bet gan uz plāts uzlejama.
6. Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem.
7. Mīklu lej uz plāts, izlīdzina, virsū saber augļus.
Foto: Madara Stankeviča
8. Cep krāsnī ~25-30 minūtes. Ja elektriskā krāsns, būs vieglāk. Ja gāzes plīts, periodiski jāpavaktē, lai nesāk degt apakša.
9. Kamēr cepas mīklas daļa, sagatavo pārlejamo masu: sakuļ olu ar cukuriem, piemaisa krējumu.
10. Kad mīkla cepusies norādīto laiku, ņem ārā no krāsns, pārlej ar krējuma masu, izlīdzina un liek vēl uz dazam minūtēm krāsī, līdz masa mazliet savelkas, var arī viegli apbrūnināt.
Griež mazliet padzisušu.

Lai labi garšo!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu