Melleņu jogurta kūka

2018. gada 7. maijs
Foto: Virtuve diviem
Man ļoti iepatikās melleņu jogurta kūkas piesātinātā krāsa, tik ļoti līdzīga tumšajiem ceriņiem, tāpēc arī tapa šī kūka. Un, laikam, pēc ziemas esmu noilgojusies pēc siltuma un saulītes, tāpēc virsmai gribējās kaut ko saulaini dzeltenu. Pie tam apelsīnu un melleņu garša ļoti labi papildina viena otru.
Melleņu vietā var izmantot zemenes, avenes vai citas ogas.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
360 min
1. Gatavo biskvītu - saputo olas ar cukuru ļoti gaišās putās (puto 5-10 min.). Pievieno vanilīnu.
2. Pa daļām iesijā un maigi ar lāpstiņu iecilā miltus.
3. Mīklu pilda ar cepampapīru izklātā formā, nolīdzina un cep 170-180 grādos kādas 20 min. Atdzesē.
4. Biskvīta mitrināšanai - uzvāra ūdeni ar cukuru. Noņem no uguns un pievieno konjaku (ja vēlas). Atdzesē.
5. Gatavo jogurta musa kārtu: želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī.
6. Mellenes sajauc ar cukuru, brūkleņu biezeni/citrona sulu un ļauj vārīties, līdz izkūst cukurs. Tad visu sablenderē.
7. Pie karstā melleņu biezeņa izšķīdina uzbriedušo želatīnu.
8. Nedaudz atdzisušu melleņu biezeni kārtīgi sajauc ar jogurtu (izmantoju mikseri).
9. Atsevišķi saputo saldo krējumu līdz vieglām putām un pamazām samaisa ar melleņu/jogurta masu. Tūlīt lej virsū biskvīta kārtai. Liek ledusskapī līdz mussa massa ir sastingusi.
10. Želejas kārtai: želatīnu uzbriedina 50 g auksta ūdens.
11. Apelsīnu sulu uzvāra kopā ar cukuru - pagaršo, lai būtu pietiekami salds. Vēl karstam pielej uzbriedušo želatīnu, izkausē, atdzesē nedaudz un lej virsū sastingušai mussa kārtai (var liet virsū uz veselām ogām vai apelsīna gabaliņiem).
Foto: Virtuve diviem
12. Kūku liek atpakaļ ledusskapī.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu