Svaigi vītināta gaļa garšvielu maisījumā jeb basturma

4 1
Draugs atnāca ciemos un prasa, kas man karājas pie griestiem? Saku, ka tās ir lidojošo ziloņu kūniņas, kad atnāksi nākamreiz ciemos, būs jau izšķīlušies.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas - karbonādes vai šķiņķa gabals - jābūt garenai
  • 1 galviņa ķiploka
  • 3 ēd. k. sāls
  • 2 tējk. ķimeņu
  • 2 lauru lapas - sasmalcinātas
  • 1 tējk. koriandra
  • 1 tējk. sinepju sēklu
  • 1 tējk. piecu piparu maisījuma

Pagatavošana

999 min.
  1. Ņem garenas formas cūkgaļas šķiņķa gabalu un ierīvē ar sāli no visām pusēm.
  2. Ieliek traukā, lai iesālās, tur ledusskapī 2-3 diennaktis. Retu reizi pagriežu gaļu uz citu sānu, nolejot nost sālījuma šķidrumu, ja tāds sakrājies.
  3. Saberž visas garšvielas, pieberot šķipsniņu sāls, lai vieglāk saberzt. Garšvielas sajauc kopā ar izspiestu ķiploku, var piepilināt klāt mazliet konjaku.
  4. Ar garšvielu masu ierīvē iesālīto gaļu, ietin marlē un papildus vēl nosien kārtīgi ar striķi. Pakar virtuvē pie griestiem kur siltāks.
    Ar garšvielu masu ierīvē iesālīto gaļu, ietin marlē un papil...
  5. Gaļa gatavojas 4-5 diennaktis. Ja vēlas sausāku, tur vēl vairākas dienas. Uzglabā ledusskapī, tai pat marlē.

    Lai labi garšo!
    Gaļa gatavojas 4-5 diennaktis. Ja vēlas sausāku, tur vēl vai...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Kaspars Valds 15. aprīlis 07:03
Sveiki, varbūt tā ir Jūsu variācija par tēmu, bet vai vajag Jūsu izdomāto recepti šajā gadījumā saukt par Basturmu?... 1. Cūkgaļa autentiskā basturmā netiek pielietota( liellops vai senos laikos un dažās valstīs zirgs) 2. Kādas ķimenes wtf ?!!! 3. Kur ir Grieķu zāle(fenugrek) bez kā basturmas nav un paprika, kā arī citas garšvielas, par kurām šīs receptēs autors acīmredzot pat dzirdējis nav! (Tālāk mana burkšķēšana par diletantiem, kas muļķo publiku). Cieņā, bastrumu (vairāk, kā reizi) izgatavotājs resnais Kasparonkuls no Carnikavas.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas