Plūmju kūka ar drumstalām

3 1

Sastāvdaļas

  • 500 g plūmju
  • 350 g miltu
  • 200 g aprikožu džema (var ņemt arī citu džemu)
  • 150 g skābā krējuma
  • 150 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 2 tējk. vanilīncukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 olu dzeltenuma

Pagatavošana

55 min.
  1. 100 g sviesta izkausē un atzesē.
  2. 50 g cukura, 1 tējkakroti vanilīncukura sajauc ar krējumu un šķipsniņu sāls.
  3. Pievieno izkausēto sviestu, 250 g miltu un cepamo pulveri, samīca mīklu.
  4. Tad izrulē to nedaudz lielāku par cepamo veidni vai pannu, ieklāj tajā, malas nedaudz uzlokot uz augšu (cepoties mīkla nedaudz sarausies).
  5. Mīklu sadursta ar dakšiņu, liek sakarsētā krāsnī, cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
  6. 50 g mīksta sviesta, 100 g miltu, 50 g cukura, 1 tējk. vanilīncukura un olu dzeltenumu ar pirkstiem saberž drumstalās.
  7. Plūmes pārgriež izņem kauliņus.
  8. Apcepto mīklu pārziež ar džemu, virsū liek plūmju pusītes.
  9. Visu pārkaisa ar drumstalām.
  10. Liek krāsnī, cep aptuveni 20 minūtes, līdz drumstalas ir nedaudz apbrūnējušas.
    Izceptu var pārkaisīt ar dekaratīvo krāsaino cukuru.

    Lai labi garšo!
    Liek krāsnī, cep aptuveni 20 minūtes, līdz drumstalas ir ned...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize