Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Melleņmaize

Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Pagatavo mīklu: samīca visas sastāvdaļas.
Uz pusstundu to noliek aukstumā, pēc tam izveltnē, ļoti planā kārtā un ieklāj veidnē. Mīklas maliņas uzliec uz augšu un nolīdzina.
2. Mīklu sabaksta ar dakšiņu un 200 grādu temperatūrā cep pusgatavu (10 minūtes).
3. Izņem no krāsns, pārber ar mellenēm, cukuru, drumstalam un mandeļu skaidiņām.
4. Liek atpakaļ krāsnī un cep līdz kļuvusi zeltaina (apmeram 20-25 minūtes).
5. Drumstalu pagatavošana: sajauc un saberž sviestu ar cukuru, miltiem un mandeļu skaidiņām.
Ēd atdzesētu.
Garšīgi ar putukrējumu.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu