Sākums > Receptes > Brokastis

Ananasu pankūku haoss, jogurts, kokosrieksti, Indijas rieksti un laims

2018. gada 17. janvāris
Foto: Receptes.lv
Recepte no Džeimija Olivera grāmatas "Superēdiens. Klasika ģimenei". Izdevējs: Zvaigzne ABC. Foto: publicitāte.
Pagatavošana
35 min
1. Lielā cepamajā pannā ar pretpiedeguma pārklājumu uz vidējas uguns apgrauzdē Indijas riekstus, līdz tie ir viegli zeltaini, pēc tam tikai uz 30 sekundēm pievieno kokosriekstu pārlas, tad visu sabet piestā un ar stampu nedaudz sasmalcina.
2. Ananasam nogriež galu un mizu, augli gareniski sadala četrās daļās un izņem serdi. Mīkstumu sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
3. Pannu bez taukvielām atkal liek uz vidējas uguns un cep ananasa šķēles, regulāri apmaisot, 5 - 10 minūtes vai tik ilgi, līdz tās ir karamelizējušās, tad liek uz silta šķīvja.
4. Pa to laiku saspaida kardamona pākstis, izņem sēklas un saber blenderī.
5. Pievieno miltus, pienu, olu, vaniļas ekstraktu, kanēli un nelielu šķipsiņu jūras sāls. Visu sablendē viendabīgā masā.
6. Tukšajā pannā, kurā tika cepts ananass, ielej nedaudz eļļas, tad uzmanīgi to izslauka ar papīra dvieli.
7. Ielej tikai tik daudz mīklas, lai būtu pārklāta pannas pamatne. Cep no abām pusēm, līdz visa mīkla ir izlietota. Gatavās pankūkas liek kaudzē citu uz citas un pārklāj ar dvieli, lai tās saglabātos siltas.
8. Pasniedz individuālas porcijas vai ēd visi no viena šķīvja, ko novieto galda vidū. Pankūkas saplucina mazākos gabalos un liek kārtās kopā ar karamelizēto ananasu un jogurtu, uzberot sasmalcinātos Indijas riekstus un kokosriekstu pārslas, līdz visas sastāvdaļas izmantotas. Virsū uzrīvē laima miziņu. Ja vēlas, pirms pasniegšanas apslaka ar medu.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu