Sākums > Receptes > Pamatēdieni

"Pici" makaroni ar spinātiem, cukīni, tomātiem un ciedru riekstiem

2018. gada 17. janvāris
Foto: Receptes.lv
Recepte no Džeimija Olivera grāmatas "Superēdiens. Klasika ģimenei".
Izdevējs: Zvaigzne ABC
Foto: publicitātes
Pagatavošana
50 min
1. Virtuves kombainā sablendē spinātus un miltus, izveidojot mīklu. Mīklai nevajadzētu būt lipīgai, bet gan tāda konsistencē, lai to varētu izrullēt, tādēļ, ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.
2. Lai izveidotu 'pici' makaronus, mīklu saplucina 2 cm lielas bumbiņās un uz tīras virsmas izrullē garas un tievas desiņas, kas atgādina zaļās pākšu pupiņas (burvība slēpjas tajā, ka tās visas ir atšķirīgas, tāpēc, ja iespējams, iesaistiet mazos palīgus). 'Pici' gatavo uzreiz vai atstāj sakalst uz dažām stundām vai pat uz visu nakti.
3. Lie vārīties lielu katlu ar sālītu ūdeni.
4. Uz vidējas uguns uzliek lielu cepamo pannu, ielej tajā 2 ēdamkarotes olīveļļas.
5. Ķiplokus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs un liek pannā kopā ar čili piparu pārslām.
6. Cukīni sagriež plānās šķēlītēs un liek pannā, tad pievieno uz pusem pārgrieztus tomātus.
7. Visu cep 5 minūtes, pēc tam pievieno ciedru riekstu un kausiņu verdoša ūdens. Atstāj cepties uz nelielas uguns, kamēr izvāra makaronus.
8. 'Pici' makaronus liek katlā ar verdošu sālītu ūdeni. Ja tie ir svaigi izrullēti, vārīt vajadzēs tikai 5 minūtes, bet, ja tie ir sakaltēti, tad 8 - 10 minūtes, pārbaudot, lai nav pārāk mīksti.
9. Makaronus nosusina, saglabājot krūzi šķidruma, kurā tie vārījās, tas samaisa ar dārzeņiem.
10. Mazās bazilika lapiņas atstāj, bet pārējās sīki sasmalcina un iemaisa pannā kopā ar sīki sarīvētu lielāko daļu Parmas siera, pievienojot nedaudz atstātā šķidruma, ja nepieciešams.
11. Sadala pa siltiem šķīvjiem un pasniedz ar dažiem pilieniem extra virgin olīveļļas, pārkaisot ar atlikušo Parmas sieru un mazajām bazilika lapiņām.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu