Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni ar papriku un aitas sieru

2017. gada 13. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
20 min
1. Vāra makaronus bagātīgā daudzumā ūdens, kam pievienots sāls, kā norādīts uz iepakojuma.
2. Kamēr karsējās ūdens makaronu vārīšanai, paprikas nomazgā, iztīra un sagriež salmiņos.
3. Olīvas pēc savas gaumes atstāj veselas vai arī katru sagriež četrās daļās.
4. Aitas sieru ar dakšiņu smalki sadrupina.
5. Tomātus notecina un sakapā diezgan lielos gabalos.
6. Katlā sakarsē olīveļļu un pasautē taja papriku un saberztos garšaugus. Pieliek klāt tomātus un olīvas.
7. Pec garšas pieliek sāli un piparus, katlā bez vāka lēni vāra apmēram 10 minūtes.
8. Makaronus nokāš.
Pārlej pāri mērci un pārkaisa aitas sieru un pasniedz galdā.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu