Sautēta gaļa Kubiešu gaumē

5 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 500 g maltas cūkgaļas
  • 1 kārba konservēto tomātu (neto svars 800 g )
  • 2 paprikas (zaļā un dzeltenā)
  • 6 ar papriku pildītas zaļļas olīvas
  • 1 videji liels sīpols
  • 250 g rīsu
  • 1/2 tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • 1/4 tējk. kajēna piparu
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 ēd. k. tomātu pastas
  • 1/8 l vistas buljona

Pagatavošana

40 min.
  1. Dubultā daudzumā ūdens uzvāra rīsus, uzliek vāku un uz nelielas uguns 20 minūtes ļauj rīsiem lēni vārīties (vai skatīties uz iepakojumā, kā vārīt).
  2. Malto gaļu samaisa kopā ar romiešu ķimenēm un kajēnas pipariem, uz 10 minūtēm ieliek vēsumā.
  3. Sīpolu un ķiploku nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
  4. Papriku iztīra, nomazgā un sagriež kubiņos.
  5. Tomātus notecina, sulu ielej citā traukā. Tomātus sīki sasmalcina.
  6. Olīvas sagrieziet šķēlītēs.
  7. Sakarsē 1 ēd. k. eļļas, liek tajā malto gaļu un maisot cep tik ilgi, līdz tā apbrūnē. Gaļu pārliek bļodā.
  8. Sakarsē atlikušo eļļu. Uz nelielas uguns, maisot 3 minūtes, sautē ķiplokus, sīpolus un paprikas gabaliņus.
  9. Piemaisiet tomātu pastu, pēc tam pievienojiet buljonu, tomātus un tomātu sulu, uzvāriet.
  10. Pieliek gaļu un maisot visu uz vidēji lielas uguns 5 minūtes vāra, līdz mērce ir kļuvusi bieza. Pēc tam mērcē iemaisa olīvas.
    Pasniedz ar rīsiem un marinētiem gurķīšiem.

    Labu apetīti!
    Pieliek gaļu un maisot visu uz vidēji lielas uguns 5 minūtes...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni