Kartupeļu un gaļas sacepums

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 tomāts
  • 200 g maltās gaļas
  • Sāls
  • Pipari
  • Kaltētu garšvielu maisījums (rozmarīns, timiāns, bazilika utt)
  • 1 ēd. k. tomātu pastas
  • 20 g siera (cieta)
  • 1.5 ēd. k. miltu
  • 2 ēd. k. sviesta
  • 200 g saldā krējuma
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1 glāze/s sakņu buljona (var izmantot arī kubiciņu)

Pagatavošana

45 min.
  1. Nomazgātus kartupeļus ar mizu vāra sālsūdenī 20 minūtes.
  2. Burkānus nomizo un sagriež gabaliņos, arī sīpolu un tomātu sagriež gabaliņos.
  3. Sakarsētā eļļā apmaisot apcep malto gaļu.
  4. Liek klāt sagriezto sīpolu un burkānu, dažas minūtes cep arī tos. Pārkaisa ar sāli un pipariem un garšaugiem.
  5. Iemaisa tomātu pastu un sagriezto tomātu.
  6. Katliņā izkausē sviestu, maisot tajā apcep miltus.
    Iemaisa saldo krējumu un buljonu un turpinot maisīt, uzvāra, iejaucot sarīvētu sieru.
    Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  7. Izvārītos kartupeļus liek ietaukotā veidnē, pārber sacepto maltās gaļas masu un pārlej krējuma mērci.
  8. Veidni liek sakarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā un cep apmēram 20 minūtes.

    Labu apetīti!
    Veidni liek sakarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā un cep ap...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni