Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Baklažānu kārtojums ar sarkano papriku un tomātu mērci

2017. gada 11. oktobris
Foto: Džiugas receptes
Īpašumtiesības uz recepti pieder Džiugas.
Apmaksāta publikācija.
Pagatavošana
130 min
1. Vispirms pagatavojiet mērci. Sasmalciniet papriku un tomātus, salieciet vidēja izmēra katlā. Ielejiet ½ glāzes ūdens, karsējiet, līdz sāk vārīties, tad pievienojiet sāli, piparus, cukuru. Kad sāk burbuļot, samaziniet karstumu un sautējiet dārzeņus 25 minūtes. Ik pēc 5 minūtēm apmaisiet. Ja nepieciešams, pielejiet vēl nedaudz ūdens.
2. Pēc 25 minūtēm, kad aptuveni puse šķidruma iztvaikojusi, pārtrauciet vārīt. Visu sablenderējiet ar elektrisko blenderi. Pievienojiet sviestu, eļļu, atkal sablenderējiet un nolieciet malā.
3. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Ieklājiet plātī cepampapīru, apslakiet ar 2 ēdamkarotēm eļļas. Uz tā vienā kārtā kārtojiet baklažānu šķēles. Uzkaisiet sāli, piparus, apgrieziet otru pusi, atkal apkaisiet ar sāli un pipariem, apslakiet ar 1 ēdamkaroti eļļas. Ievietojiet cepeškrāsnī un cepiet, līdz virsma skaisti apbrūnē, – 15–20 min. (sekojiet līdzi baklažānu virsmai – ja tā sāk apbrūnēt ātrāk, cepiet īsāku laiku). Izņemiet no cepeškrāsns, apgrieziet šķēlītes otrādi, ievietojiet atpakaļ cepeškrāsnī un cepiet 15 minūtes. Pēc tam plāti izņemiet un nolieciet malā.
4. Samaziniet cepeškrāsns temperatūru līdz 200 grādiem.
5. Samaisiet rīvmaizi ar ½ glāzes rīvētā siera Džiugas, ⅓ mandeļu, 3 atlikušajām ēdamkarotēm eļļas, sāli un pipariem.
6. Ieziediet cepamo formu ar nelielu daudzumu mērces, apbārstiet ar 2 karotēm siera Džiugas, vienā kārtā salieciet baklažānu šķēlītes. Uz tām uzsmērējiet mērci, uzklājiet rīvmaizes kārtu un atkal lieciet baklažānus. Veidojiet kārtas, līdz izmantoti visi baklažāni, pabeidziet ar mērci un vēl divām karotēm siera Džiugas.
7. Cepiet, līdz baklažānu maisījums sāk burbuļot un iegūst zeltainu nokrāsu – aptuveni 25 minūtes. Izņemiet no cepeškrāsns, atstājiet uz 5 minūtēm pastāvēt. Pēc tam var sagriezt un pasniegt.

Labu apetīti!
Foto: Džiugas receptes
Uz augšu