Aveņu kompots

5 1
Aveņu kompots
Foto: Depositphotos.com
Klasiska aveņu kompota recepte, ko var dažādot, kombinējot avenes ar kazenēm, ķiršiem, upenēm un citām ogām pēc izvēles.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"

Sastāvdaļas

  • Notīrītas avenes
  • Sīrupam:
  • 1 l ūdens
  • 400-500 g cukura

Pagatavošana

30 min.
  1. Glītas avenes kārto burkās un pārlej ar verdošu sīrupu.
  2. Burkām uzliek vāciņus, pasterizē 15 minūtes 90 °C temperatūrā (0,5 l burkas) un tad aizvāko.

    Lai labi garšo!
    Burkām uzliek vāciņus, pasterizē 15 minūtes 90 °C temperatūr...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Inese Niedra 13. septembris 14:41
Kā reiz nepiekritisu- verdosā sīrupā avenes izskīdīs!!! Uzvāra sīrupu ,atdzesē,tad pārlej ogām un ūdens peldē karsê 70 grādos pēc Celsija 15-20 min.1l burcinjas. Sī mana recepte publicēta 2016.g.sept.Praktiskajā latvietī.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi