Rudens aveņu deserta kūka

4 1
Pavisam viegli pagatavojama un vienkārša rudens aveņu deserta kūciņa, taču garšo - karaliski.

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums cepumi Selga
  • 60 g sviesta
  • 300 g saldā krējuma
  • 300 g izberztu aveņu masa
  • 14 g želatīna (Santa Maria)
  • Dažas veselas avenes
  • Cukurs pēc garšas

Pagatavošana

300 min.
  1. Nepieciešama veidne no 20 līdz 22 cm diametrā. Gar veidnes malām ieklāj pārtikas plēvi, cepampapīru vai pārtikā lietojamu plastikātu.
  2. Sasmalcina cepumus, pievieno mīkstu sviestu un samīca. Masu, ar roku piespiežot, izklāj veidnē. Veidni liek ledusskapī.
    Sasmalcina cepumus, pievieno mīkstu sviestu un samīca. Masu,...
  3. Izberž vai sablendē avenes. Šoreiz avenes izberzu caur sietu, lai iegūtu masu bez kauliņiem. Pievieno cukuru.
  4. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu.
  5. Trešo daļu (var karsēt arī visu aveņu masu, es izvēlējos uzkarsēt daļu masas, lai saglabātu svaigo garšu un vitamīnus) aveņu masas uzkarsē (aptuveni līdz 65 grādu temperatūrai) un pievieno uzbriedināto želatīnu. Želatīnu iemaisa masā līdz tas izšķīdis un iegūto masu atdzesētu savieno ar atlikušo neuzkarsēto aveņu masu.
  6. ikmēr saputo saldo krējumu. Nosver vai nomērī vienu trešo daļu atdzisušās aveņu masas un sajauc to ar saputoto krējumu. Putukrējuma masu pārlej cepumu pamatnei, uzber pa virsu dažas veselas avenes un liek ledusskapī sastingt.
    ikmēr saputo saldo krējumu. Nosver vai nomērī  vienu trešo d...
  7. Sastingušai putukrējuma masai pārlej aveņu masu un liek ledusskapī līdz gatavībai.
    Sastingušai putukrējuma masai pārlej aveņu masu un liek ledu...
  8. Pasniedz kūku, kad viss sastindzis.

    Lai labi garšo!
    Pasniedz kūku, kad viss sastindzis.

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize