Garneles spāņu gaumē

4 1
Vienas no populārākajām tapām Spānijā ir gambas aj ajillo – sautētas garneles ar ķiplokiem, kas lieliski saskanēs ar visaromātiskāko Spānijas gaišo vīnogu šķirni Albarinio.
Paldies par recepti Rimi vīna dārza vīnzinim Mārcim Mitrevicam un gardēdim Normundam Baranovskim!

Sastāvdaļas

  • 500 g jeb aptuveni 15 tīģergarneles
  • 100 ml nerafinētas olīveļļas
  • 60-90 ml spāņu brendija vai sausā šerija
  • 10 lielas ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 citrona sula
  • 1 svaiga bagete
  • 3 tējk. sasmalcinātu svaigu pētersīļu
  • 1 tējk. sarkano piparu pārslu
  • Sāls pēc garšas
  • Svaigi malti pipari pēc garšas

Pagatavošana

15 min.
  1. Dziļajā pannā uzkarsē eļļu, pievieno ķiplokus un sarkano piparu pārslas. Sautē aptuveni minūti, līdz ķiploki paliek maigi brūni.
  2. Uzgriežot lielāku gatavošanas temperatūru, pievieno garneles, citrona sulu un spāņu brendiju vai šeriju. Samaisa un sautē aptuveni 3 minūtes, līdz garneles kļūst rozā.
  3. Pasniedz ar svaigu bageti no pannas vai šķīvja, pirms tam pārkaistot ar sāli, pipariem un sasmalcinātiem pētersīļiem.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar svaigu bageti no pannas vai šķīvja, pirms tam pā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas