Jāņu siers 30 minūtēs

5 1
Visiem skaidri zināms, ka pašu gatavotai maltītei ir pilnīgi citāda garša, kā veikalā pirktai. Tieši tāpat ir ar Jāņu sieru. Lai gan šobrīd tirdziņos nopirkt mājās sietu sieru ir vieglāk par vieglu, nekas nav labāks kā pašu rokām gatavots. Tieši tāpēc “ Vīnkalnu” saimniece Zanda Žentiņa atklāj senu recepti, kā pašam mājās pagatavot svaigi sietu Jāņu sieru tikai 30 minūtēs.

Sastāvdaļas

  • 1 kg siera:
  • 3 l pilnpiena (ne mazāk kā 2.5%)
  • 1 kg vājpiena biezpiena
  • 100 g sviesta
  • 3 olas
  • 1 tējk. sāls
  • 1 ēd. k. ķimeņu

Pagatavošana

30 min.
  1. Liek karsēties pienu. Pienu nevāra, tikai uzkarsē.
  2. Sasmalcina biezpienu, izmantojot stamiņu. Var izberzt arī caur sietu.
  3. Pievieno saberzto biezpienu karstajā pienā. Intensīvi visu maisa līdz atdalās sūkalas.
  4. Samitrina marli siltā ūdenī. Ielik traukā, kurā būs ērti nokāst biezpiena masu.
  5. Nolej šķidrumu. Liek biezpiena masu atpakaļ katlā un uz uguns.
  6. Pievieno sviestu, ķimenes un sāli.
  7. Pielej 3 sakultas olas.
  8. Visu strauji maisa līdz biezpiens saiet vienā kopējā, vijīgā masā.
  9. Liek bļodā, kādā vēlētos siera formu, kārtīgi sablietē un liek vēsā vietā atdzist.
    Atdzisušu ņem ārā no bļodas, ja vēlas izdekorē un pasniedz.

    Lai labi garšo!
    Liek bļodā, kādā vēlētos siera formu, kārtīgi sablietē un li...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas