Latviešu kugele

2005. gada 13. maijs
Foto: Sanita
Pagatavošana
1 min
1. Rīvē kartupeļus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 C. Kartupeļus nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkas rīves vai virtuves kombainā. Sīpolu sarīvē vai sakapā. Gaļu sagriez smalkos kubiciņos. Visam piesit klāt 2 olas. Pieliec pēc garšas sāli un piparus un rūpīgi sakul. Cepamās formas iekšpusi rūpīgi iezied ar taukvielām. Jāseko, lai arī formas maliņas būtu vienmērīgi ietaukotas. Sagatavoto masu klāj formā un rūpīgi izlīdzini tā, lai pie malām būtu biezāks nekā virsū, jo viducis cepsies visilgāk. Piepildīto formu liec uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 40-45 min. Gatavību pārbaudi ar koka iesmiņu, iespraužot to kugelē līdz apakšai - gatavs ir tad, kad koka iesmiņš nekļūst mitrs. Gatavo kugeli sagriež porcijās vēl karstu, katru porciju pārzied ar skābu krējumu.
Uz augšu