Dip mērce ar jogurtu un karamelizētiem sarkanajiem sīpoliem

4 1
No esošajiem produktiem sanāk, apmēram, 250 ml mērces.

Paldies, par recepti "Rīgas Miesnieks"! :)

Sastāvdaļas

  • 150 ml grieķu jogurta
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 1 ēd. k. medus
  • 1 ēd. k. eļļas
  • 1 ēd. k. sarkanvīna etiķa
  • 1/2 tējk. žāvēta timiāna
  • 1 šķipsna/s čili piparu pārslu (pēc izvēles)
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

50 min.
  1. Nomizo un sakapā sīpolus. Uzkarsē pannā eļļu, pievieno sīpolus un nedaudz sāls un, pastāvīgi maisot, karsē vidējā temperatūras režīmā 10 - 15 minūtes, līdz sīpoli ir kļuvuši mīksti.
  2. Pievieno medu, timiānu, etiķi un čili piparus (pēc izvēles) un turpina maisīt vēl dažas minūtes.
  3. Ļauj pilnībā atdzist, tad iemaisa jogurtu un pievieno pēc garšas sāli un piparus.
  4. Daļu sīpolu masas var uzlikt uz mērces, kas piešķirs tai vēl apetīti rosinošāku izskatu.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas