Riekstu sviesta granola

4 1
Granola brokastīs ir labs veids, kā jau no rīta uzņemt vērtīgas olbaltumvielas no riekstiem un sēklām, kā arī tā ir pietiekoši sātīga, lai remdētu apetīti līdz pat pusdienām!

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s valriekstu
  • 1/2 glāze/s mandeļu
  • 1 glāze/s saulespuķu sēklu
  • 1.5 glāze/s ķirbju sēklas
  • Bezglutēna auzu pārslas, pēc izvēles
  • 3 ļoti gatavi banāni
  • Kļavu sīrups, „Gur” cukurs, brūnais cukurs vai cits saldinātājs (izņemot medu, jo karsējam!)
  • 3-4 ēd. k. riekstu sviesta pēc izvēles (bioloģisks zemesriekstu sviests bez piedevām, mandeļu sviests, Indijas riekstu sviests)
  • 1/2 glāze žāvētu dzērveņu vai rozīņu pēc izvēles

Pagatavošana

30 min.
  1. Iesilda cepeškrāsni uz 190˚ grādiem.
  2. Vienā bļodā samaisa kopā visus riekstus, sēklas un musli.
  3. Sablenderē banānu kopā ar riekstu sviestu un saldinātāju.
  4. Iejauc banānu masu bļodā ar gatavo musli, izmaisa, līdz visas sēklas un rieksti pārklāti.
  5. Pārber visu uz cepamā papīra un liek cepeškrāsnī uz 30 min., ik pa laikam samaisot, lai muslis izkalst un paliek kraukšķīgs.
    Pārber visu uz cepamā papīra un liek cepeškrāsnī uz 30 min.,...
  6. Kad gatavs, granolu atdzesē un pievieno dzērvenes. Uzglabā slēgtā stikla burkā apmēram 10 dienas.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis