
Katrā valstī Ziemassvētku tradīcijas atšķiras un tas, nenoliedzami, atstāj savu ietekmi uz ēdienu izvēli. Piem. Tirolē tiek ieturēta “svētā maltīte” – ar kultisko klusēšanu, mazgāšanos un gavēšanu. Uz to vienmēr tiek aicināti nabagi, visi ēd pilnīgā klusumā un neviens nedrīkst ienākt istabā, kad rituāls ir sācies.
Vakariņas sākas ar zupu, tai seko biezenis ar vīnogām, un beigās tiek notiesāts slavenais Blattlstock – plānas maizes kārtojums ar magonēm, pārliets ar medu. Arī mēs piedāvāsim jums kādas īpašas zupas recepti, kura lieliski iederēsies arī uz svētku galda.
Vakariņas sākas ar zupu, tai seko biezenis ar vīnogām, un beigās tiek notiesāts slavenais Blattlstock – plānas maizes kārtojums ar magonēm, pārliets ar medu. Arī mēs piedāvāsim jums kādas īpašas zupas recepti, kura lieliski iederēsies arī uz svētku galda.