Marinēts Jāņu siers

3 1

Sastāvdaļas

  • 300 g ķimeņu siera
  • 50 ml etiķa (ābolu, sarkanvīna, heresa utt.)
  • 50 ml olīveļļas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Rozmarīns
  • Smaržīgie pipari
  • Cukurs
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana

730 min.
  1. Sieru sagriež gabaliņos (trīsstūros, stienīšos, kubiņos, kā vairāk patīk), pārliek traukā.
  2. Pievieno rozmarīna zariņus, smaržīgos piparus, sasmalcinātus ķiplokus. Pievieno pēc garšas svaigi maltus piparus, cukuru un sāli, ja siers nav pārāk sāļš.
  3. Olīveļļu sajauc ar etiķi un pārlej traukā pie siera. Trauku aizvāko un novieto uz 12 stundām aukstā vietā. Ik pa brīdim saturu apmaisa.
  4. Pasniedz kā uzkodu vai salātos. Šādi var iemarinēt jebkuru sieru bez izteiktas garšas un izmantot salātos kā mērci arī marinādi.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Elina 2016. gada 27. jūlijs 16:58
Cik ilgi šo marinētu sieru var uzglabāt? :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas