Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Follijā cepti dārzeņi ar cauraudzīti

2016. gada 7. jūlijs
Foto: Līga Bajāre
Gatavojot šo recepti, lielākais laiks paiet dārzeņu mazgāšanā. Pēc lietus īpaši mazās dārzeņu lapiņas, ogas ir rūpīgi jānomazgā. Jāņogas darbojas kā citronskābe un dod patīkamu skābumiņu, tāpēc tās nevajag žēlot. Ēdot iesaku baziliku un dilles ne tikai skaistumam likt, bet ēst kopā ar dārzeņiem. Labu apetīti!
Pagatavošana
60 min
1. Uzklāj folliju. Dārzeņus sagriež un kārto vienu virs otra. Pirmos liek kāpostus, tad bietes, cukini, burkānus, kartupeļus, burkānus, sīpolus, ķiplokus, zaļos zirnīšus. Ik pa laikam uzber sāli, piparus un jāņogas.
Foto: Līga Bajāre
2. Pievieno cauraudzīti.
3. Uzrīvē sieru.
Foto: Līga Bajāre
4. Ietin follijā.
Foto: Līga Bajāre
5. Cep 30 min. Tad atver folliju un cep vēl 5 min. ~180 grādos.
Foto: Līga Bajāre
6. Ņem laukā. Folliju glīti nospiež gar maliņām. Liek uz šķīvja. Dekorē ar sagrieztu gurķi, dillēm, baziliku, jāņogām, zaļajiem zirnīšiem un kam kārojas - majonēzi vai kādu citu mērcīti.
Foto: Līga Bajāre
7. Labu apetīti!
Uz augšu