Follijā cepti dārzeņi ar cauraudzīti

5 1
Gatavojot šo recepti, lielākais laiks paiet dārzeņu mazgāšanā. Pēc lietus īpaši mazās dārzeņu lapiņas, ogas ir rūpīgi jānomazgā. Jāņogas darbojas kā citronskābe un dod patīkamu skābumiņu, tāpēc tās nevajag žēlot. Ēdot iesaku baziliku un dilles ne tikai skaistumam likt, bet ēst kopā ar dārzeņiem. Labu apetīti!

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • 1 maziņš kāposts
  • 2 - 3 mazi cukini
  • 6 mazas sarkanās bietītes
  • 4 jaunie kartupeļi
  • 10 daiviņas ķiploka
  • 1 sīpols
  • 10 jaunie burkāniņi
  • 10 pākstis zaļo zirnīšu
  • 200 g cauraudzītes
  • 200 g siera
  • 1 glāze jāņogu
  • Sāls
  • Pipari
  • Dekorēšanai:
  • 2 gruķi
  • 2 ēd. k. majonēze
  • Baziliks
  • Dilles
  • Jāņogas

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzklāj folliju. Dārzeņus sagriež un kārto vienu virs otra. Pirmos liek kāpostus, tad bietes, cukini, burkānus, kartupeļus, burkānus, sīpolus, ķiplokus, zaļos zirnīšus. Ik pa laikam uzber sāli, piparus un jāņogas.
    Uzklāj folliju. Dārzeņus sagriež un kārto vienu virs otra. P...
  2. Pievieno cauraudzīti.
  3. Uzrīvē sieru.
    Uzrīvē sieru.
  4. Ietin follijā.
    Ietin follijā.
  5. Cep 30 min. Tad atver folliju un cep vēl 5 min. ~180 grādos.
    Cep 30 min. Tad atver folliju un cep vēl 5 min. ~180 grādos.
  6. Ņem laukā. Folliju glīti nospiež gar maliņām. Liek uz šķīvja. Dekorē ar sagrieztu gurķi, dillēm, baziliku, jāņogām, zaļajiem zirnīšiem un kam kārojas - majonēzi vai kādu citu mērcīti.
    Ņem laukā. Folliju glīti nospiež gar maliņām. Liek uz šķīvja...
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Līga 2016. gada 7. septembris 18:20
Dārzeņi ir mazi un jauni - tāpēc ātri cepās. Man patīk, ka nav putrā. Ja ir nobrieduši dārzeņi - tad protams ir jācep ilgāk. ( receptē ir jaunie dārzeņi)
Agris 2016. gada 8. augusts 20:09
Sastāvs, jādomā, finālgaršas ziņā ir interesants! Reiz Vācijā esot WOA, vietējā lielveikaliņā pirktos burk, kartup, puķk, marinētās gaļas 2 gabaliņus savietoju 2-ās folijas vannītēs, pirms ieziežot ar sviestu un aizlocīju ar foliju- vācietis neticēja, ka kas sanāks...Cepu uz vienreizējā grilla briketes abas porcijas apm.1h++ mēli varēja notiesāt līdzi!!Experimentējiet- sanāks!
Aija 2016. gada 8. augusts 16:22
Tādu porciju nevar izcept pusstundā, dārzeņi ir cieti un nebaudāmi!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni