Liellopa gaļas burgers ar karamelizētu tomātu mērci

5 1
Paldies, par recepti "Rīgas Miesnieka" gaļas ekspertiem! :)

Sastāvdaļas

  • 1 maizes bulciņa
  • 2 “Rīgas Miesnieks” liellopa burger-kotletes
  • 2 marinēti gurķi
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 tomātu šķēles
  • 15 gramu kūstoša siera
  • 250 g tomātu savā sulā
  • 250 g tomātu pastas
  • 3 ēd. k. cukura
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 /2 ēd. k. medus
  • Šķipsniņa sāls
  • 3 ozollapu salātu lapas (vai citas pēc izvēles)
  • Piciņa sviesta

Pagatavošana

60 min.
  1. Sākumā pagatavo karamelizētu tomātu mērci - siltā pannā ieber cukuru, sabrūnina, tad pievieno tomātu pastu, smalki sakapātu sīpola pusīti un sakapātus ķiplokus.
  2. Visu mazliet apcep, tad pievieno tomātus savā sulā un uz lēnas uguns vāra apmēram 40 minūtes, līdz ir izveidojusies bieza mērce. Beigās pievieno medu.
  3. Sieru un gurķi gareniski sagriež plānās šķēlēs. Nogriež divas tomāta šķēles.
  4. Maizes bulciņu sāniski sagriež uz pusēm, iekšpusē ieziež nedaudz sviesta un uzsmērē sagatavoto tomātu mērci.
  5. Visas pārējās sastāvdaļas kārto vienu virs otras, sākot no apakšas – sākumā liek salātlapu, tad gurķa šķēlītes, liellopu gaļas kotleti, sieru, tomāta šķēlīti, otru liellopu gaļas kotleti un visbeidzot vēl vienu tomātu šķēlīti.
  6. Liek sakarsētā krāsnī un silda, kamēr izkūst siers!
  7. Pasniedz uz šķīvja vai dēlīša un dekorē ar salātlapām!
  8. Lielisku garšas piedzīvojumu!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni