Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsnī cepti dārzeņi ar zemesriekstu-rozīņu mērci

2016. gada 9. marts
Foto: Topi Vesels
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)
Pagatavošana
130 min
1. Dārzeņus sagriež vienādos gabaliņos, (bietes var sagriezt plānākās daivās, jo tās ir cietākas un cepsies ilgāk).
2. Bietes ieliek vienā bļodiņā, pārējos dārzeņus citā, lai nesajauktos krāsas un garšas.
3. Bietes pārlej ar balzamiko etiķi, dāsni pievieno sāli un melnos piparus, kā arī šļakstu olīveļļas, atstāj marinēties 1 - 3 stundas.
4. Olīveļļu, kopā ar ķiploku, provansas garšvielām, rozmarīnu, sāli un melnajiem pipariem sablenderē vai sastampā pesto traukā, pārlej pāri pārējiem dārzeņiem, kārtīgi ar rokām iemasē garšvielu eļļu dārzeņos un atstāj dārzeņus marinēties 1 - 3 stundas.
5. Dārzeņus olīveļļā pārber uz cepamās pannas. No bietēm nolej šķidrumu, kārto uz pannas pie pārējiem dārzeņiem, pārber ar ciedru riekstiem, uzliek kādus pāris timiāna zariņus, un liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem, apmēram, 40 minūtes.
6. Kamēr dārzeņi cepas, pagatavo mērci. Katliņā izkausē sviestu, pievieno zemesriekstu sveistu, samaisa līdz visi kunkulīši pazuduši. Saglabājot proporciju, daudzumus palielina, ja mērce nepieciešama lielākā daudzumā.
Foto: Topi Vesels
7. Kad dārzeņi gatavi, tos servē uz šķīvjiem, pārlej ar zemesriekstu mērci un nogarnē ar rozīnēm.
8. Zemesriekstu mērci var ieliet atsevišķā trauciņā, lai katrs pats var uzliet pēc vēlēšanās!

Labu apetīti!
Foto: Topi Vesels
Uz augšu