Viltotais zaķīts

4 1
Viltotais zaķis cibric, cibric lec uz Tava šķīvja bric :) Ļoti garšīgs un sulīgs :) Noderīga recepte pusdienām, gan arī brokastu maizītēm, gan arī gaidot ciemiņus :). Labu apetīti :)

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 500 g maltas cūkgaļas
  • 200 g siera
  • 2 sīpoli
  • 2 burkāni
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 olas
  • Sāls
  • Pipari
  • Piedevas cūkgaļai

Pagatavošana

50 min.
  1. Liek novārīties olas, vāra 15 min. Liek dzesēties aukstā ūdenī.
  2. Sarīvē burkānus, ķiploka daiviņas, sīpolus. Liek cepties pannā, pievienojot mazliet eļļas.
  3. Tikmēr sagrie pusi siera garās standziņās, kuras liksim vēlāk zaķa viducī.
  4. Maltajai cūkgaļai pievieno piparus, sāli, piedevas un arī sacepto masu. Visu kopā sablenderē viendabīgā masā.
  5. Notīra olām čaumalas, sagriež četrās daļās.
  6. Ietauko cepampannu, lai nepierauj. Pilda pusi masas cepampannā, saliek vidū 6 siera standziņas gareniski, starp tām olu daļiņas. Liek virsū pārējo masu, nolīdzina. Pa virsu iespiež 5 olu daļiņas. Noklāj ar folliju.
  7. Liek cepties cepeškrāsnī uz 30 min. 200 grādos.
  8. Tikmēr sarīvē otro pusi siera zaķa augšiņai.
  9. Pēc 30 min. izņem no cepeškrāsns un uzber sieru, cep vēl 10 min. un gatavs.
  10. Labu apetīti :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

To Anii7 2016. gada 6. marts 12:45
Protams, ka pēc 15 min. vārīšanas olas būs cietas (tādas tās būs arī pēc 35 min. vārīšanas, varbūt esi dzirdējusi, ka olas vārot, tās nepaliek mīkstākas), bet pietiek maksimāli ar 10 minūtēm. Nevajag rakstīt muļķības.
Jans 2016. gada 26. februāris 09:29
Ja olas liek aukstā ūdenī, tad jāvāra ne vairāk kā 7-8 min, bet ja ka karstā, tad līdz 10 min. Nekādā gadījumā 15 min.
Jans 2016. gada 23. februāris 13:02
Ak Dievs! Olas vārīt 15 min.!!! Vai obligāti vajag pārvārītas???

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni