Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Nevainīgā puķkāpostu pica

2016. gada 27. janvāris
Foto: Annijas Virtuvē
Paldies par recepti tās autorei Annijai no "Annijas virtuvē"!

Recepte patiešām ekstrēmi veselīga – nav ne papildus eļļu, ne kviešu vai laktozes, ar ko mans puncis ne labprāt draudzējas. Derēs arī tiem, kuri alerģiski pret riekstiem, piemēram.

Recepti var gatavot gan veģetāru, gan vegānisku. Man šoreiz veģetārā versija.
Pagatavošana
130 min
1. Sadala puķkāpostu mazās rozetītēs, patiešām mazās!
2. Vāra ūdenī 5-7 minūtes.
3. Ieliek caurdurī notecināties un ļauj atdzist
4. Liek tīrā dvielītī vai blīvā marlē un žmiedz cik spēka ārā lieko ūdeni. Šis ir īstais brīdis piesaistīt spēcīgo dzimumu. Tajā brīdī, kad šķiet, ka viss ir izžmiegts, tā nav. Žmiedz vēl! Tas, cik veiksmīga sanāks “mīkla”, ir vistiešākajā mērā atkarīgs no šī brīža.
Foto: Annijas Virtuvē
5. Kad domā, ka pietiek, liec masu bļodā, pievieno īsto vai vegāno olu, garšvielas un kārtīgi samaisi. Mīkla neturēsies tik cieši kopā kā kviešu mīkla, piemēram, tai jābūt samērā irdenai. Un sausai! Ja šķiet, ka ir par slapju, var pievienot kādus miltus pēc savas patikas. Es noteikti liktu rīsu miltus, jo tie labi uzsūc mitrumu un ir ar neitrālu garšu.
6. Izklāj mīklu uz cepampannas. Es liku pēc iespējas plānāk, bet lai neveidojas caurumi. Mans galvenais testētājs teica, ka viņam nemaz nepatiktu, ja visa mīkla būtu supersausa un superkraukšķīga, patika, ka mazliet mitrums bija, bet apkārt bija kraukšķis.
7. Liek cepties ~ 170 grādos uz ~ 40 min. Jāskatās pēc mīklas biezuma un cepeškrāsns īpatnībām, kā arī to, kādu rezultātu gribas sasniegt.
8. Kad mīkla gatava, liek virsū garnējumu un ieliek vēl uz 15 min.
9. Voila! Gatavs :) Pārkaisa ar svaigām lapiņām un var ēst nost.
10. Labu apetīti!
Uz augšu