Cepts lasis ar rozā pipariem, laimu un ingveru

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 kg laša filejas
  • 4 ēd. k. svaigā siera
  • 20 g nomizota un sagriezta svaiga ingvera
  • 1 laima sula
  • Santa Maria baltie pipari (dzirnaviņas)
  • Santa Maria akmens sāls (dzirnaviņas)
  • 6 tējk. Santa Maria rozā piparu
  • Kapāti svaigi maurloki
  • Siltajiem spinātiem:
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 4 ķiploka daiviņas, sagrieztas plānās šķēlītēs
  • 200 g nomazgātu spinātu bez kātiņiem
  • 2 tējk. citrona sulas
  • Santa Maria Tellicherry pipari (dzirnaviņas)
  • Santa Maria akmens sāls (dzirnaviņas)

Pagatavošana

45 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Atdala lasi no asakām un sagriež četros vienādos gabalos. Pārsmērē ar svaigo sieru un liek cepamajā traukā.
  3. Pārkaisa ar sāli un baltajiem pipariem, pārslaka ar laima sulu un pievieno svaigi rīvētu ingveru pēc garšas. Ar pirkstiem sasmalcina rozā piparus un pārkaisa sagatavotajai zivij.
  4. Pārklāj ar foliju un cep krāsnī 10-15 minūtes atkarībā no zivs gabalu biezuma un jūsu vēlmēm.
  5. Gatavo spinātus. Sakarsē olīveļļu lielā pannā līdz vidējam karstumam. Cep ķiplokus 1-2 minūtes, kamēr tie kļūst viegli brūni.
  6. Pievieno spinātus un samaisa. Cep vēl 2-3 minūtes un noņem no uguns. Pievieno citrona sulu, pārkaisa ar sāli un pipariem un samaisa. Pasniedziet siltus.
  7. Uzkaisa lasim svaigus maurlokus un pasniedz kopā ar siltiem spinātiem.
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Lelde 2015. gada 22. decembris 19:12
Izklausās superīgi! Pamēģināšanas vērta recepte.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni