Ābolu strūdele un saldējums

4 1
Strūdeli vislabāk ēst otrā dienā, jo tikko cepta mīkla būs cieta kraukšķīga, grūti sagriežama skaistos gabaliņos.

Sastāvdaļas

10 porcijas
  • Saldējumam:
  • 250 g ābolu, jau nomizoti un bez serdes
  • 1 ola
  • 200 g grieķu jogurta
  • 60 ml piena
  • 5 ēd. k. cukura, pēc garšas var variēt
  • Strūdeles mīklai:
  • 1 ola
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 1 /2 tējk. cukura
  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1 /2 glāze ūdens (125ml)
  • Milti tik, lai mīkla ir elastīga, bet nelīp pie rokām un ir viegli mīcāma
  • Strūdeles pildījumam:
  • 500 g skābu, cietu ābolu
  • 2 ēd. k. farīna cukura
  • Kanēlis
  • 2 ēd. k. kukurūzas cietes
  • 2 ēd. k. rīvmaizes
  • Sviests apsmērēšanai

Pagatavošana

120 min.
  1. Gatavo saldējumu: Olas dzeltenumam pievieno 2 ēd. k. cukura un pielej pienu. Izmaisa ar putojamo slotiņu un liek karsēties uz nelielas uguns. Nepārtraukti maisot, karsē līdz sabiezē.
    Gatavo saldējumu: Olas dzeltenumam pievieno 2 ēd. k. cukura...
  2. Gatavā iemaisa grieķu jogurtu.
    Gatavā iemaisa grieķu jogurtu.
  3. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež gabaliņos. Cep cepeškrāsnī vai vāra katliņā ar pavisam nelielu ūdens daudzumu, tik tā lai nepiedegtu apakša.
  4. Cepot cepeškrāsnī ūdens nav nepieciešams.
  5. Gatavos ābolus sablenderē biezenī.
  6. Ābolu biezenim pieliek ap 3 ēd. k. cukura un puto. Kad masa kļuvusi gaisīga, pievieno olas baltumu un turpina putot līdz gaišai, krēmīgai masai.
  7. Viegli iecilā krēmu, kas sagatavots no grieķu jogurta un vārītā krēma.
    Viegli iecilā krēmu, kas sagatavots no grieķu jogurta un vār...
  8. Liek trauciņos, tur saldētavā 3 stundas.
  9. Gatavo mīklu strūdelei: bļodā sajauc olu, sāli, cukuru, krējumu, eļļu. Izmaisa, pievieno ūdeni.
  10. Ber klāt miltus. Sākumā 1 glāzi (250 ml), bet pēc tam pa karotītei. Mīca mīklu līdz tā sāk atlekt no galda virsmas un rokām.
  11. Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām, šādi nepārcentīsimies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.
  12. Mīkla sanāk ellastīga, ja to paņem vienā rokā un tur karājoties, tad tā staipās.
  13. Gatavo mīklu ieliek maisiņā un patur 30 minūtes istabas tempertūrā. Kad mīklu izņems no maisiņa, tā būs kļuvusi lipīga, bet nesatraucaties, tā tam jābūt.
  14. Liek uz virsmas dvieli, viegli apkaisa ar miltiem.
    Liek uz virsmas dvieli, viegli apkaisa ar miltiem.
  15. Liek virsū mīklu un rullē plānu, ka cauri spīd.
  16. Pildījums: ābolus nomizo, sagriež kubinos. Apmaisa ar kukurūzas cieti, farīna cukuru un kanēli.
  17. Mīklu apkaisa ar rīvmaizi.
  18. Liek uz mīklas malas pildījumu.
  19. Ar dvieļa palīdzību sarullē mīklu desā.
    Ar dvieļa palīdzību sarullē mīklu desā.
  20. Tieši tā pat ar dvieļa palīdzību srūdeli pārceļ uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs.
    Tieši tā pat ar dvieļa palīdzību srūdeli pārceļ uz cepamās p...
  21. Apsmērē ar izkausētu sviestu.
  22. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20-30 minūtēm.
    Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20-30...
  23. Gatavā strūdele skaisti apbrūnējusi.
    Gatavā strūdele skaisti apbrūnējusi.
  24. Atdzesē un apkaisa ar pūdercukuru.
    Atdzesē un apkaisa ar pūdercukuru.
  25. Pasniedz atdzisušu strūdeli ar saldējumu.
    Pasniedz atdzisušu strūdeli ar saldējumu.
  26. Dekorē ar avenēm un kanēli.
    Dekorē ar avenēm un kanēli.
  27. Atdziestot strūdeles mīklas kārtiņas atdalās un skaisti redzamas,tikko ceptai kārtiņas nav tik izteiksmīgas.
    Atdziestot strūdeles mīklas kārtiņas atdalās un skaisti redz...
  28. Burvīgas garšas strūdele.
    Vieglas, svaigas, maigas garšas saldējums..

    Lai labi garšo!
    Burvīgas garšas strūdele.
Vieglas, svaigas, maigas garšas s...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize