Burkānu pankūkas ar siera, melleņu pildījumu

4 1
Esmu gatavojusi ar mellenēm un ar ķiršiem. Gardi ir abējādi. Mellenes vairāk dod svaigumu,bet kirši skābumu. Patīk tomēr vienu pankūku tādu un otru citādu, jo izvēlēties grūti,kas garšīgāks.

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • 2 olas
  • 350 ml piena
  • 150 g svaigi rīvētu burkānu
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 175 g miltu
  • 2 tējk. cukura
  • 1 ēd. k. eļļas
  • Pildījumā:
  • 200 g rīvēta siera - čederas, holandes (puscietais)
  • 100 g kāda no pelējuma sieriem, piemēram, brie, vispār es šo sieru nemīlu, bet šajā receptē man tas reāli garšo
  • Svaigas vai saldētas mellenes, der arī ķirši un citas ogas

Pagatavošana

30 min.
  1. Abu veidu sierus sarīvē.
  2. Olas sakuļ ar sāli, cukuru, miltiem un 100 ml piena līdz mīkla bez kunkuļiem. Pielej atlikušo pienu un eļļu, izmaisa mīklu.
  3. Mīklai pievieno uz smalkās rīves rīvētus burkānus un sauju čederas sieru.
    Mīklai pievieno uz smalkās rīves rīvētus burkānus un sauju č...
  4. Pannu apsmērē ar eļļu un lej mīklu plānā kārtiņā. Es cepu 20 cm diametra pannā.
    Pannu apsmērē ar eļļu un lej mīklu plānā kārtiņā. Es cepu 20...
  5. Cep pankūku līdz virspuse nav šķidra, bet pēc skata apcepusies.
  6. Noņem no pannas pankūku un liek ar necepto pusi uz leju. Uz apceptās pankūkas vienas puses liek abu veidu sierus , tad mellenes (vai citas ogas) un tad vēl pāri sieru, lai mellenes ir no abām pusēm siera apvalkā. Šādi tās nekritīs ārā no pankūkas, jo cepotes siers kusīs un aplips ap mellenēm.
  7. Pildījumu liek tikai uz pus pankūkas, tad pārloka uz pusi.
    Pildījumu liek tikai uz pus pankūkas, tad pārloka uz pusi.
  8. Liek cepties no abām pusēm līdz pankūka skaisti apcepas.
    Liek cepties no abām pusēm līdz pankūka skaisti apcepas.
  9. Šādi izcep visas pankūkas.
  10. Pankūkas var ēst siltas tikko no pannas, bet arī atdzisušas būs gardas.
    Pankūkas var ēst siltas tikko no pannas, bet arī atdzisušas...
  11. Kaut garša pankūkām īsti nav ne salda, ne sāļa tās tomēr ierindojas kā sāļais nevis deserts.
  12. Burkāni pankūkas padara maigas, sulīgas. Un pildījums, tas ir kaut kas satriecošs.

    Labu apetīti!
    Burkāni pankūkas padara maigas, sulīgas. Un pildījums, tas i...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Indra 2016. gada 16. marts 15:24
Izklausās lieliska recepte. Noteikti izmēģināšu. Tikai bez sāls, jo Sierra jau tāpat ir sāļš . Man šķiet, ka pustējkarote sāls IR par daudz.
Indra 2016. gada 16. marts 15:19
Manuprāt sāls tur ir stipri par daudz. Tur ir siers, kas tāpat jau ir sāļš.
Bet citādi- izklausās lieliska recepte, noteikti izmēģināšu.
Ārija 2015. gada 20. oktobris 14:57
burkānu pankūkas ar sieru un sv.ogām( var būt arī saldētas -esmu mēģinājusi), tā ir vecu vecā recepte ko bērnībā laukos tante cepa ļoti bieži. var arī bez siera, arī garšīgi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis