TEX MEX piektdiena

3 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 400 g maltas gaļas
  • 1 paciņa Santa Maria piedevas maltai gaļai
  • 1 iepakojums Santa Maria tortiļu
  • 1 –2 tomāti
  • 1 gurķis
  • 100 g majonēzes
  • 1 paciņa Santa Maria persilādes
  • 1 tējk. Santa Maria čipotles (pievienojiet majonēzes mērcei, ja vēlaties, lai garša būtu asāka)
  • Svaigi garšaugi (maurloki vai lociņi)
  • Marinētiem sīpoliem:
  • Sīpoli
  • Citronu sula
  • 1 ēd. k. cukura
  • 1 tējk. sāls
  • 2 ēd. k. eļļas vai 1 ēd. k. balzamiko

Pagatavošana

25 min.
  1. Sajauc malto gaļu ar piedevu un veido kotletes.Cep no abām pusēm, līdz zeltaini brūnas.
  2. Sagriež tomātus šķēlītēs un gurķus gareniski plānās šķēlītēs. Samaisa majonēzi ar persilādi. Ja vēlas asāku garšu, pievieno vienu tējkaroti čipotles.
  3. Uzsmērē majonēzes mērci uz tortiļām un liek tām virsū kotletes un sagrieztos dārzeņus. Rotājiet ar garšaugiem un persilādi.
  4. Sīpolu marinēšana: sajauc kopā citronu sulu, 1 ēd. k. cukura, 1 tējk. sāls un 2 ēd. k. eļļas vai 1 ēd. k. balzamiko. Sagriež sīpolu šķēlītēs un marinē 15 minūtes.
  5. Pasniegt varat divējādi: jau iepriekš salocīt tortiļas „kabatiņās” vai aptuveni trīs minūtes pasildīt tortiļas krāsnī un salikt visas sastāvdaļas uz šķīvja, lai katrs pilda savu tortiļu pēc sirds patikas.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

DANIELA 2016. gada 25. aprīlis 19:59
ĻOTI LABI IZSKATAS BET IR DAUDZ GARŠĪGĀKS

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni