Teļa gaļas karbonāde citronu mērcē

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg teļa gaļas karbonādes
  • 4 ŠALOTES sīpolu
  • 300 g spinātu
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
  • 2 ēd.k. miltu
  • 5 ēd.k. kausēta sviesta
  • Naža gals sarīvēta muskatrieksta
  • Naža gals cukura
  • 1 glāze gaļas buljona
  • 2 ēd.k. citronu sulas
  • 1 ēd.k. sviesta

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu sagriež šķēlītēs, ierīvē ar sāli, pipariem, apviļā miltos, cep pannā izkausētā sviestā no abām pusēm zeltaini brūnu. Katlā izkausē ēdamkaroti sviesta, liek sagrieztus Šalotes sīpolus un cep caurspīdīgus, pieliek notīrītus spinātus, ļauj tiem saplakt, pēc garšas pievieno sāli, piparus, maltu muskatriekstu mazliet. Karbonādi pārsedz, noliek siltumā. Cepeša šķidrumam pievieno buljonu, vēl pavāra, pielej citronu sulu, pieliek sāli, piparus. Kad mērci noņem no uguns, tai pievieno ēd.k. saplucināta sviesta. Karbonādi pasniedz ar kartupeļiem un mērci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni