Adventes augļu kūka

5 1
Adventes augļu kūka
Foto: Depositphotos.com
Klasiski zināma kā Ziemassvētku kūka, šoreiz vienkāršakā izpildījumā. Nepacietīgākie var ēst uzreiz! Ja gaidīsiet līdz Ziemassvētkiem, tad papildus nav mērcējama ar alkoholu.

Sastāvdaļas

  • 500 g kviešu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 100 g brūnā cukura
  • 200 g gaišo rozīņu
  • 200 g tumšo rozīņu
  • 100 g kaltētu ķiršu
  • 100 g kaltētu melno plūmju
  • 100 g kaltētu aprikožu
  • 200 g augļu sukāžu
  • 200 g pekanriekstu
  • 4 olas
  • 125 ml paniņu vai rūgušpiena
  • 1 šķipsna/s maltu krustnagliņu
  • 1 tējk. maltu smaržīgo piparu
  • 1 naža gals rīvēta muskatrieksta
  • 0.5 rīvēta citrona miziņas
  • 300 ml viskija vai Rīgas melnā balzama
  • 1 šķipsna/s sāls

Pagatavošana

150 min.
  1. Rozīnes saber stikla traukā, pārlej ar viskiju vai balzāmu, trauku aizvāko un tur aizvērtu vismaz trīs dienas.
  2. Miltus sajauc ar cepampulveri, iesijā lielā bļodā, pievieno cukuru, sāli, garšvielas un visu samaisa. Rozīnes saber caurdurī un notecina, pēc tam pieber pie miltiem un apviļā.
  3. Sasmalcina ķiršus, plūmes, aprikozes, sukādes un kopā pievieno miltiem.
  4. Ar mikseri saputo olas, lēni pielej paniņas un no rozīnēm nolieto alkoholu. Masu pievieno miltiem un samaisa.
  5. Taisnstūrveida cepamo formu izklāj ar cepampapīru, ielej formā mīklu un ar karoti nolīdzina tās virsmu. Pārber ar pekanriekstiem un nedaudz tos iespiež mīklā.
  6. Stundu cep cepeškrāsnī 180 °C un pusotru stundu - 50 °C .
  7. Izcepto kūku formā pilnībā atdzesē, izņem no tās, noņem cepampapīru. Gatavo kūku var ietīt folijā un sausā, vēsā vietā briedināt līdz Ziemassvētkiem.

    Lai labi garšo!
    Izcepto kūku formā pilnībā atdzesē, izņem no tās, noņem cepa...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize