Gardie makarūni

2014. gada 3. oktobris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
200 min
1. Izsijā mandeļu miltus (tos var arī iegūt, samaļot riekstus) un samaisa ar pūdercukuru.
2. Saputo olu baltumus, lēni pievienojot cukuru un sāli. Mandeļu miltus un pūdercukuru pievieno saputotiem olu baltumiem. Mīkla visu laiku jāmaisa, līdz tā kļūst vienmērīga.
3. Lēnām iejauc krāsvielas, ja nav, protams, var arī iztikt bez tām.
4. Sagatavo pannu ar cepampapīru. Maisījumu iepilda konditorejas maisiņā (ar 8 mm uzgali), izspiež uz pannas aplīšus 5 cm diametrā, ievērojot vismaz 2 cm attālumu starp cepumiem.
5. Uz pāris stundām atstāj pannu istabas temperatūrā. Šajā laikā cepumu virsma kļūst sausa un kraukšķīga.
6. Tikai pēc tam sakarsē krāsni 150 grādu karstu un cep makarūnus apmēram 10 minūtes. Pildījumam var izmantot parasto džemu, galvenais, lai tas netek, salīmējot kopā divus cepumus.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu