Konservēti aromātiski tomāti

4 1

Sastāvdaļas

  • Tomāti
  • Baziliks
  • 5 graudiņi smaržīgie pipari
  • 1 gab. sīpols
  • Seleriju lapas
  • Ķiršu lapas
  • Marināde:
  • 1 l ūdens
  • 5 gab. ķiploka daiviņas
  • Mārrutku sakne
  • 2 vidēja lieluma karotes sāls
  • 1 ēdamkarote cukurs
  • 1 ēdamkarote etiķa esence
  • Lauru lapa

Pagatavošana

120 min.
  1. Sīpolus sagriež ripiņās un kārto burciņu apakšā;
  2. Ieber piparus, saliek seleriju, ķiršu lapas;
  3. Burciņā kārto tomātus, starp tomātiem liek baziliku;
  4. * Baziliku un tomātus liek tā, lai burciņas malā tie būtu redzami un veidotu skaistu ainu, ja būs dzeltenie tomāti, skaistums būs vēl krāšņāks;
  5. Pārējās piedevas saliek burciņā un uzlej marinādi bez etiķa esences;
  6. Esenci ielej pašās beigās;
  7. Burciņu aizvāko un apgriež otrādi.
  8. * Ja tomātiem uzlējumu (marinādi) lej divas reizes, tad burciņas var nesterilizēt. Sāli un cukuru var likt pēc garšas un var pievienot sinepju graudiņus stiprumam.
  9. Labu apetīti!

Komentāri

Anda 2015. gada 26. jūlijs 15:40
uz kādu daudzumu tomātu recepte ir paredzēta?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi