Pikantais cūkgaļas plovs

3 1
Pikantais cūkgaļas plovs
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 500 g rīsu
  • 1 kg cūkgaļas
  • 3 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa ķiploks
  • 2 ēd. k. tomātu pastas
  • 4 tējk. adžikas
  • 1 glāze ūdens
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Liek rīsus vārīties.
  2. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Sagriež sīpolu un daiviņu ķiploka.
  3. Liek gaļu cepties. Kad gaļa apcepusies, liek klāt burkānus, sīpolus un ķiploku. Pievieno garšvielas.
  4. Kad gaļa ar burkāniem labi pasutinājusies, pielēj klāt glāzi (200 ml) ūdens, lai viss var kārtīgāk pasautēties.
  5. Pēc 3-5 min. pievieno klāt tomātu pastu un adžiku. Vēl kadas 2 min. pasautē, un tad ņem nost no uguns.
  6. Kad rīsi gatavi, pievieno gaļu, visu kārtīgi apmaisa un ļauj kādas 10 min ievilkties. Tajā laikā nemaisa!
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

lauris 2016. gada 11. augusts 22:37
cilvēki sajaukuši-virsrakstā pieminēts plovs,bet recepte par kaut kādu jocīgu rīsu putru.
anna 2016. gada 11. augusts 16:31
kā šo buerdu var nosaukt par plovu? tomātu pasta, adžika un rīvēti burkāni ;'))))))
vilnis 2016. gada 11. augusts 11:16
Pirmkārt plovs kā zināms ir musulmaņu tautu ēdiens un tātad ne kādas cūkgaļas. Un tomātu pasta vispār ir ņirgāšanās par plovu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni