Aitas gaļas zupa "bozbašs" ar āboliem

3 1

Sastāvdaļas

  • 500 g aitas gaļa
  • 1 glāze zirņi
  • 500 g kartupeļi
  • 2 -3 gab. āboli
  • 2 gab. sīpoli
  • 2 ēd. k. tomātu biezenis
  • 2 ēd. k. sviests
  • Ūdens

Pagatavošana

30 min.
  1. Aitas gaļu sagriež gabaliņos, liek katlā, pārlej ar ūdeni tā, ka gaļa ir ūdenī, bet ne vairāk. Pieliek sāli un vāra uz nelielas uguns, ik pa laikam nosmeļot putas;
  2. Citā katlā vāra nomazgātus un pārlasītus zirņus, pārlejot tos ar 2-3 glāzēm ūdens. Vāra uz nelielas uguns;
  3. Pēc 1- 1 ½ stundas zirņiem pievieno gaļas gabaliņus bez kauliem;
  4. Pieliek izkāsto buljonu, sviestā apceptus sīpolus, sagrieztus kartupeļus un ābolus, tomātu biezeni, sāli, piparus un sautē apmēram 20-25 minūtes ar vāku pārsegtā katliņā.
  5. * Gatavu bozbašu pasniedz, pārkaisot ar pētersīļiem.
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas