Karamelizētas apelsīna šķēles šokolādē

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 gab. apelsīns
  • 300 g cukurs
  • 150 ml ūdens
  • Vaniļas cukurs
  • 50 g šokolāde

Pagatavošana

60 min.
  1. Katliņā vai pannā ieber cukuru, pielej ūdeni un uzvāra;
  2. Citā katliņā uzvāra ūdeni un ieliek tajā apelsīnu, patur pāris minūtes, šādi atbrīvojoties no rūgtuma;
  3. Apelsīnu sagriež ne pārāk planās šķēlēs, jo plānas vāroties izšķīdīs;
  4. Uzvārītajā sīrupā kārto apelsīna šķēles. Sīrupam jābūt tik daudz, lai apelsīnu šķēles būtu viegli nosegtas;
  5. Vāra uz nelielas uguns zem vāka, ik pa laiciņam apgrozot, lai vienmērīgi karamelizējās. Vāra vienu stundu vai, līdz miziņa kļūst viegli caurspīdīga;
  6. Apelsīnu šķēles kārto uz folija vai cepamā papīra. Liek cepeškrāsnī uz viszemākās tempertūras uz 20-25 minūtēm;
  7. Gatvās šķēles pārliek uz cita cepamā papīra gabala, atdzesē. Apelsīnu šķēles ir lipīgas, garšo kā sukādes;
  8. Atdzisušas apelsīnu šķēles iemērc izkausētā šokolādē, bet tik pat labi var arī apviļāt cukurā vai sasmalcinātos riekstos.
  9. * Atdzisuši apelsīni ir viegli gumijoti, tādi kā sukādes ar minimālu apelsīna rūgtumiņu.
  10. * Kopumā vienreizējs našķis un dekors kūkām.
  11. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti