Biezpiena kūka ar ogām

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 pac.'cepumi Selga
  • 500 g biezpien
  • 150 g sviests
  • 4 gab. olas
  • 2 tējk. vaniļas cukurs
  • 1 /2 glāze cukurs
  • 2 ēdamk. milti
  • Ogas pēc izvēles - atkarībā no tā, cik lielu daļu kūkas dekorēsiet, tās var arī nelikt

Pagatavošana

80 min.
  1. Cepumus sadrupina.
  2. Izkausē sviestu, pievieno cepumiem.
  3. Masu ieklāj kūkas formā.
  4. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus saputo (nav jāpievieno ne cukurs, ne citas piedevas).
  5. Bļodā sajauc biezpienu ar olu dzeltenumiem, vaniļas cukuru, cukuru un miltiem.
  6. Samaisa.
  7. Pievieno saputotus olu baltumus.
  8. Atkal samaisa.
  9. Lej masu pa virsu cepumiem, liek cepeškrāsnī. Jācep, līdz biezpiens paliek nedaudz brūngans, bet jāskatās, lai kūka nav vēl jēla. Es cepu apmēram pusstundu 160 grādos, bet precīzi nezinu.
  10. Kad kūka gatava, rotā to ar ogām pēc izvēles - zemenēm, mellenēm, avenēm u.c.
  11. * Ogas kūkai piedod skābumiņu, tāpēc tie, kam garšo ļoti saldas kūkas, ogas var arī nelikt.
  12. Labu apetīti!

Komentāri

SAMANTA 2014. gada 29. decembris 20:37
Slikta kūka
nikola 2014. gada 29. decembris 20:35
vienkārši,garšīga kūka ideāli priekš ciemiņiem un arī viegli pagatavojama vienkārši SUPER!!!
Zane 2014. gada 4. novembris 11:48
Ļoti garšīga kūka Lieliski!:)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize