Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Cukīni pīrāgs ar aitas sieru

2013. gada 19. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
90 min
1. Sviestu sagriež mazos gabaliņos, ar miltiem, krietnu šķipsniņu sāls un apmēram 4 ēd. k. auksta ūdens, samīca gludā mīklā.
2. Mīklu ieliek veidnē, vēlams ar noņemamām malām, izveido 3 cm augstu apmali. Veidni ar mīklu apmēram uz 30 minūtēm ieliek vēsumā.
3. Cukīni nomazgā, notīra un sagriež kubiņos.
4. Pannā sakarsēji eļļu. Maisot apcep tajā cukīni gabaliņus zeltainus no visām pusēm. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
5. Aitas sieru sagriežt ļoti mazos kubiņos, piemaisa klāt pie cukīni.
6. Baziliku vai pētersīļus nomazgā un nopurina lieko ūdeni. Lapiņas noplūc no kātiem, smalki sakapā un pievieno pie cukīni.
7. Ķiploku caur ķiplokspiedi piespiež klāt.
8. Masai, pēc garšas, pievieno piparus un mazliet kajēnas piparus, kā arī sāli.
9. Pēc tam masu vienmērīgi izliek uz mīklas pamatnes.
10. Sakuļ krējumu ar olām, pieliek sāli un piparus. Pārlej ar maisījumu pīrāgu, liek karstā cepeškrāsnī (160 grādu temperatūrā) un cep apmēram 45 minūtes, līdz tas ir skaisti apbrūnējis.
P.S. Aitas sieru vietā var likt mozzarella sieru.

Labu apetīti!
Uz augšu