Rabarberu kūka ar zemenēm un medu

3 1

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 1 ola
  • 220 g miltu
  • 50 g cukura
  • Pustējkarote cepamā pulvera
  • Pildījumam
  • 400 g rabarberu
  • 150 -200 g zemeņu
  • 1 citrona miziņa
  • 2 olas + 1 olas dzeltenums
  • 80 g cukura
  • 2 ēd.k. medus
  • 250 ml skābā krējuma
  • 50 ml piena

Pagatavošana

90 min.
  1. Sakuļ sviestu ar cukuru un olu, iemaisa miltus ar cepamo pulveri, veikli samīca mīklu un uz 30 minūtēm liek aukstumā.
  2. 2 ēd.k ūdens ar cukuru un puscitrona norīvētu miziņu karsē 2-3 minūtes, pievieno gabaliņos sagrieztus rabarberus, noņem no uguns un atdzesē.
  3. Ar mīklu izklāj ietaukotu veidni, virs tās liek cepamo papīru, piepilda ar zirņiem vai pupām un mīklu padzesē.
  4. Olas sakuļ ar medu, iemaisa krējumu un pienu, pierīvē atlikušo citrona miziņu.
  5. Rabarberu gabaliņus izņem no sīrupa un klāj pusceptajā mīklā, Lielas zemenes sagriež gabaliņos, mazas veselas liek uz rabarberiem.
  6. Pāri pārlej olu, krējuma un medus maisījumu. Cep 180 grādu temperatūrā 40-45 minūtes, nedaudz pārslaka ar rabarberu sīrupu un vēl brīdi atstāj izslēgtā cepeškrāsnī.
  7. Tad izņem no krāsns un atdzesē.
  8. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize