Vieglā biezpienu un augļu kūka

5 1
Kopā ar mammu esam sākušas ēst pareizu un veselīgu uzturu, bet uznāk dienas, kad gribās ieēst kaut ko saldu, un tad mēs uzcepam šo kūciņu, kuru mamma pati izdomāja paņemot vienas kūkas recepti, bet visas sastāvdaļas pārmainot uz maksimāli liesākām. Mēs cepjam arī light kēksus un citus light saldos.

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 3 vājpiena biezpiena paciņas (0,1%)
  • 2 ēd. k. šķidrā saldinātāja ''Huxol''
  • 1 tējk. sodas
  • 1.5 ēd. k. kukurūzas miltu
  • Jebkādi augļi (mans favorīts banāns, ābols, ogas), daudzums pēc izvēles

Pagatavošana

40 min.
  1. Sagatavo sastāvdaļas.
    Sagatavo sastāvdaļas.
  2. Traukā sakuļ olas. Pievieno biezpienu, saldinātāju, sodu, miltus un ja grib mazliet šķidrāku kūku var pievienot mazliet vājpiena vai saldo krējumu (10%). Visu kārtīgi sajauc.
  3. Izkārto traukā, kuru liek cepeškrāsnī. Pievieno augļus (var jaukt jau iekšā masā, var kārtot kūkai pa virsu, var kārtot zem kūkas).
  4. Liek cepeškrāsnī 180 grādos 35 min.
  5. Kad kūka izcepusies var uzbērt garšai pa virsu kanēli.
    P.S. Kad kūka būs tikko izcepusies iespējams viņa būs šķidra kā putra, bet, kad atdzisīs viņa vairs nebūs šķidra.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Monta Butkeviča 2016. gada 15. maijs 10:11
izklausas garšigi un veselīgi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize