Gardā dārzeņu un frikadeļu zupa

5 1
Šādi pagatavota frikadeļu zupu bērni ēd labprāt. Zupa ir diezgan pabieza, ja patīk sķidrāka var pievienot vārītu ūdeni zupas gatavošanas laikā.

Sastāvdaļas

  • 2 sarīvēti burkāni
  • 2 selerijas kāti (sagriezti)
  • 1 mazs cukīnī (sagriezts ripiņās)
  • 1 neliels brokolis (sadalīts)
  • 1 neliels zieddkāposts (sadalīts)
  • 4 sagriezti kartupeļi
  • 1 vesels sīpols
  • 2.5 l gaļas buljona
  • Sāls
  • Pipari
  • Dilles
  • Frikadelēm
  • 500 g maltās gaļas
  • 1 ola
  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • Sāls
  • Pipari
  • Zaļumu garšvielas, piem., Santa Maria Persilāde

Pagatavošana

40 min.
  1. Vārošā buljonā (vai ūdenī, jo var zupu gatavot arī uz ūdens bāzes) ieliek uz sakņu rīves sarīvētos burkānus un pavāŗa 5 minūtes.
  2. Pievieno sadalītos brokoļus, ziedkāpostus, cukini, seleriju kātu sķēlītes un vāra aptv. 10 minūtes un tad pievieno sagrieztos kartupeļus.
  3. Frikadeles sagatavo malto gaļu sajaucot kopā ar 1 olu,1 ēd. k. sk. krējuma, sāli, pipariem un Persilādi. Kārtīgi samīca un veido mazas bumbiņas.
  4. Pēc pāris minūtēm kā pēdējos pievieno sagatavotās frikadelītes un sīpolu, kurš uztaisīs zupas virumu dzidrāku. (Sīpolu ņem āra no zupas, kad ir zupa gatava, jo savu darbu jau būs padarījis).
  5. Vāra ~ 5 - 10 minūtes. Kad zupa ir gatava un noņemta no uguns tajā iegriež dilles.
    Zupu var pasniegt ar skābu krējumu.

    Labu apetīti!
    Vāra ~ 5 - 10 minūtes. Kad zupa ir gatava un noņemta no ugun...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Iveta Franceska Kalniņa 2017. gada 5. februāris 18:30
Kur ir maltā gaļa sastāvā?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas