Sākums > Receptes > Zupas

Gardā dārzeņu un frikadeļu zupa

2013. gada 10. aprīlis
Foto: Daina Lilija
Šādi pagatavota frikadeļu zupu bērni ēd labprāt. Zupa ir diezgan pabieza, ja patīk sķidrāka var pievienot vārītu ūdeni zupas gatavošanas laikā.
Pagatavošana
40 min
1. Vārošā buljonā (vai ūdenī, jo var zupu gatavot arī uz ūdens bāzes) ieliek uz sakņu rīves sarīvētos burkānus un pavāŗa 5 minūtes.
2. Pievieno sadalītos brokoļus, ziedkāpostus, cukini, seleriju kātu sķēlītes un vāra aptv. 10 minūtes un tad pievieno sagrieztos kartupeļus.
3. Frikadeles sagatavo malto gaļu sajaucot kopā ar 1 olu,1 ēd. k. sk. krējuma, sāli, pipariem un Persilādi. Kārtīgi samīca un veido mazas bumbiņas.
4. Pēc pāris minūtēm kā pēdējos pievieno sagatavotās frikadelītes un sīpolu, kurš uztaisīs zupas virumu dzidrāku. (Sīpolu ņem āra no zupas, kad ir zupa gatava, jo savu darbu jau būs padarījis).
5. Vāra ~ 5 - 10 minūtes. Kad zupa ir gatava un noņemta no uguns tajā iegriež dilles.
Zupu var pasniegt ar skābu krējumu.

Labu apetīti!
Foto: Daina Lilija
Uz augšu