Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautēts cālis ar papriku

2013. gada 31. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
85 min
1. Cāli sadalia porciju gabalos. Noskalo ar aukstu ūdeni un nosusina. Pēc tam no visām pusēm ierīvē ar sāli, pipariem un paprikas pulveri.
2. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež mazos kubiņos.
3. Paprikas notīra, nomazgā un sagriež mazos kubiņos.
4. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 220 grādiem.
5. Pannā sakarsē eļļu. Liek tajā gaļas gabalus un no visām pusēm apcep, noņem no pannas.
6. Atlikušajās taukvielās apcep sīpolus un ķiplokus. Pieliek klāt sagriezto papriku un visu kopā vēl brīdi pasautē.
7. Pievieno 1 ēd. k. paprikas pulveri un vēl mazliet pasautē. Pielej buljonu, uzvāra un piemaisa krējumu.
8. Vistas gaļu liek cepšanas traukā ar vāku un pārlej mērci pāri un sutina cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 30 - 45 minūtes.
9. Pētersīļu lapiņas noplūc un smalki sakapā.
10. Cepeša trauku izņem no cepeškrāsns un pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem.
11. Pasniedz ar makaroniem vai rīsiem.
12. Labu apetīti!
Uz augšu