Parīzes bulciņas

2013. gada 24. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
170 min
1. Miltus ieber bļodā un izveido bedrīti.
2. Tajā iedrupina raugu un sajauc ar cukuru, pienu un mazliet miltu. Apsedz un atstāj uz 15 minūtēm uzrūgt.
3. Katliņā izkausē sviestu un mazliet atdzesē. Kopā ar olām un sāli pievieno mīklai un sajauc ar ieraugu.
4. Mīca un spaida tik ilgi, līdz mīklā veidojās burbuļi un tā viegli nāk nost no bļodas sieniņām. Atstājuz 30 minūtēm uzrūgt.
5. Izveido no mīklas veltnīti un sagriež to 20 vienādos gabaliņos.
6. Pēc tam katru gabaliņu sadala divās nevienādās daļās 2/3 un 1/3. No šiem gabaliņiem, uz miltiem nokaisītās darba virsmas, ar riņķveida kustībām izveido vienmērīgas lodītes.
7. Formas ieziež ar sviestu un ieliek tur lielākās lodītes. Vidū izveido padziļinājumu un tajā ieliek mazāko lodīti, kuru pēc tam piespiež. Atstāj uz 90 minūtēm, lai uzrūgst.
8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
9. Maizītes apziež ar olas dzeltenumu.
10. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā zeltainas.

Labu apetīti!
Uz augšu