Ātri marinētas gailenes

5 1
Ātri marinētas gailenes
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 500 g nelielu gailenīšu
  • Sīpols
  • 120 ml baltā balzametiķia
  • 120 ml sausai baltvīna
  • 220 ml ūdens
  • 4 tējk. sāls
  • 2 ēd. k. medus
  • 1 ēd. k. sinepju sēklu
  • 1 tējk. melno graudu piparu
  • 1 lauru lapa
  • Zariņš svaigs timiāns

Pagatavošana

35 min.
  1. Noskalo un nožuvāvē gailenes. Sagriež sīpolu.
  2. Saliek stikla burciņās.
  3. Katlā sajauc marinādes sastāvdaļas, lēnām uzvāra.
  4. Verdošo marinādi ar visiem biezumiem uzlej gailenēm.
  5. Atdzesē un ieliek ledusskapī uz diennakti.
  6. Pirms pasniegšanas gailenes izķeksē no marinādes, aplej ar labu oliveļļu un pārkaisa ar maltiem pipariem.
  7. Sēņu tekstūra būs zīdaina un gaļīga.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Atis 2013. gada 1. septembris 15:46
Ļoti garšīgi, pievienoju arī baraviku un apšu beku, gan jau šampinjoni arī derētu :)
Iveta 2013. gada 23. augusts 01:40
Ļooti laba recepte!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi