Vistas filejas iesmiņi ar teryaki mērci

5 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 2 vistas filejas (400 – 500 grami)
  • 3 ēdamkarotes Teriyaki marināde
  • 2 ēdamkarotes cukura sīrups (var izmantot medu)
  • 1 - 2 ķiploka daiviņas
  • 1 - 2 centimetri svaigas ingvera saknes
  • 2 ēdamkarote augu eļļa
  • Apgrauzdētas gaišās sezama sēklas
  • Koka iesmiņi

Pagatavošana

60 min.
  1. Koka iesmiņus izmērcē ūdenī vismaz 30 minūtes.
    Koka iesmiņus izmērcē ūdenī vismaz 30 minūtes.
  2. Vistas fileju sagriež garenās strēmelēs.
  3. Ķiploku un ingveru smalki sakapā.
    Ķiploku un ingveru smalki sakapā.
  4. Samaisa kopā ķiploku, ingveru, cukura sīrupu un Teriyaki marinādi.
  5. Marinādē ievieto vistas gabaliņus.
  6. Tos labi apmaisa un liek ledusskapī marinēties 6 - 7 stundas vai uz nakti.
    Tos labi apmaisa un liek ledusskapī marinēties 6 - 7 stundas...
  7. Uz katra iesmiņa uzdur vistas strēmelītes „viļņveidīgi”.
    Uz katra iesmiņa uzdur vistas strēmelītes „viļņveidīgi”.
  8. Pannā uzkarsē eļļu un uz tās no visām pusēm apcep katru iesmiņu, vidēji 3-4 minūtes.
    Pannā uzkarsē eļļu un uz tās no visām pusēm apcep katru iesm...
  9. Gatavos iesmiņus apkaisa ar apgrauzdētajām sezama sēkliņām!
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

vb 2016. gada 13. februāris 10:07
Teriyaki marinādi var aizvietot ar olīveļas, sojas mērces un grileļļas (Grilloil) maisījumu, kuru ar otiņu uzklāj uz sagatavotajiem vistas strēmelīšu iesmiem, pirms tos liek uz grila vai pannas. Redzēts Telecafe.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni