Šokolādes putu torte

2012. gada 28. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Tortes pagatavošanas laiks ir norādīts bez laika, kurš nepieciešams "atpūtai" ledusskapī.
Pagatavošana
50 min
1. Miltus, sāli, cukuru, sviestu, olu, creme fraiche vai saldo krējumu ar rokas miksera mīklas maisītāju sastrādā valkanā mīklā.
2. Izveido bumbu, pārsedz un uz 30 minūtēm ieliek aukstumā.
3. Mīklu izveltnē, ar to izklāj veidni, kurai ir noņemamas malas.
4. Cep 20-25 minūtes karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
5. Izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist.
6. Šokolādes putu pagatavošanai šokolādi salauž nelielos gabaliņos un izkausē karstā ūdens peldē.
7. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
8. Olas dzeltenumus sakuļ viendabīgā masā, putošanas laikā pa daļām pieber cukuru. Piemaisa izkausēto šokolādi.
9. Putukrējumu un olu baltumus atsevišķi saputo stingrās putās.
10. Šokolādes masai pievieno putukrējumu, pēc tam olu baltumus. Putas izliek uz mīklas pamatnes.
11. Torti uz 2 - 3 stundām novieto aukstumā. Rotā ar šokolādes skaidiņām un pārkaisa ar pūdercukuru.

Labu apetīti!
Uz augšu