Gulašs ungāru gaumē

4 1

Sastāvdaļas

  • 600 g ne pārāk treknas cūkgaļas (no kakla daļas bez kauliem)
  • 500 g skābētu kāpostu
  • 300 g sīpolu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 sarkanā paprika
  • 2 ēd. k. kausēta sviesta
  • 1 tējk. ķimeņu
  • 1 ēd. k. saldā paprikas pulvera
  • 2 tējk. tomātu pastas
  • 1 /4 l gaļas buljona
  • Sāls
  • Cukurs
  • Pipari

Pagatavošana

110 min.
  1. Gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos.
  2. Sīpolus un ķiploku nomizo un smalki sakapā.
  3. Skābētos kāpostus saplucina, izmantojot divas dakšiņas.
  4. Lielā katlā sakarsē kausēto sviestu.
  5. Maisot, krietni tajā apcep gaļu, no katla izņem.
  6. Atlikušajās cepšanas taukvielās apcep sīpolus un ķiplokus caurspīdīgus.
  7. Pieliek klāt skābētos kāpostus, garšai pieliek ķimenes, paprikas pulveri, sāli, piparus un 1 šķipsniņu cukura.
  8. Gaļu no jauna liek katlā, piemaisa klāt tomātu pastu, buljonu.
  9. Katlam uzliek vāku un uz nelielas uguns 1,5 stundu lēni sautē, līdz gaļa ir gatava.
  10. Papriku nomazgā, iztīra, sagriež kubiņos un piemaisa klāt pie gulaša.
  11. Visu kopā vēl 5 minūtes pasautē.
  12. Nogaršo, vai gulašs ir pietiekami pikants..
  13. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
  14. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

evija 2013. gada 18. jūnijs 23:52
garšīgi!
Ilona 2013. gada 10. marts 11:47
Ungāru gulašs nav no cūkgaļas, tas ir latviešu paveids orģinālam, kas varbūt ir tikai līdzvērtīgs angļu variantam no liellopu gaļas.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni