Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļi piknikam 2

2005. gada 9. maijs
Foto: Jūlija Orlova
Pagatavošana
1 min
1. Kartupeļus nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm un ar karoti mazliet izgrebj vidu. Dārzeņus (puķkāpostu, brokoļus, šampiņjonus, papriku, tomātus, burkānus utt.) sagriež kubiņos un sajauc ar sviestu un garšvielām, ar tiem pilda kartupeļu iekšpusi. Tad saliek abas kartupeļa puses kopā un aptin ar garenu un plānu bekona vai speķa gabaliņu. Un tin follijā. Lai bekons labāk saturētu kartupeni, to var saspraust ar koka irbulīti. Cepj kartupeļus ugunskurā.
2. Ja vēlas tos var cept arī peceškrāsnī, bet tad netin follijā.
Uz augšu